Блог

Соя. За даними дослідників, споживання ізофлавонів, що містяться в сої, викликало «статистично значуще зниження ризику рецидиву» у жінок, які перенесли інвазивний рак молочної залози. Дослідження, опубліковане в цьому році в Азіатсько-Тихоокеанському журналі з профілактики раку, показало аналогічні результати. Дослідники прийшли до висновку, що вживання сої після встановлення діагнозу супроводжувалося зниженням ризику смертності і частоти рецидивів захворювання.

Вживання продуктів харчування, багатих каротиноїдами, супроводжувалося зниженням ризику рецидиву раку молочної залози. Каротиноїди - це природні пігменти, які містяться в продуктах жовтого і помаранчевого кольору (наприклад, моркви, солодкому картоплі і гарбузі) і зелені з темно-зеленим листям, наприклад, капусті, шпинаті і листової буряку.Щоб збільшити споживання каротиноїдів, д-р Мітчелл Гейнор радить своїм пацієнтам з раком молочної залози є більше овочів сімейства хрестоцвітних. Гейнор, засновник Центру інтегративної онкології Гейнор, призводить просте пояснення: «Сьогоднішні уявлення про рак досить сильно відрізняються від тих, які панували в 1970-ті, коли президент Ніксон оголосив війну раку. Тепер ми знаємо, що деякі продукти харчування створюють в організмі несприятливі умови для розвитку ракових клітин. Наше завдання полягає в тому, щоб ракові клітини перебували в сплячому стані, і для цього важливо, що ви їсте ».

Дослідження, опубліковане в 2011 р в Журналі про харчування, показало, що вживання ейкозапентаеновой (ЕПК) і докозагексаєнової (ЕГК) жирних кислот, що містяться в рибі «пригнічує проліферацію клітин раку молочної залози» і знижує «прогресування пухлин молочної залози». У жінок, яким встановили діагноз раку молочної залози ранній стадії, і які одночасно з лікуванням отримували велику кількість ЕПК і ДГК, ризик рецидиву знижувався приблизно на 25%.Важливо відзначити, що це сприятливо впливають спостерігалося тільки при вживанні риби, а не харчових добавок з риб'ячим жиром.

Гейнор каже, що вживання в їжу риби, багатої омега-3 жирними кислотами, також корисно для здоров'я, оскільки сприяє правильній роботі імунної системи і знижує ризик захворювань серця і цукрового діабету у жінок.

Виключити в концентрованій формі або добавок:

  • Люцерна
  • Молочний чортополох (надземні частини)
  • Клопогон гроновидний
  • Лист малини
  • Вітекс священний
  • Червоний конюшина
  • Ангеліка китайська
  • Ресвератрол
  • Фенхель
  • Сибірський женьшень
  • Лляне насіння
  • Дикий ямс