Блог

Стрес, куріння, алкоголь, нездорова їжа, цукри, отрути, хімічні речовини та інші забруднювачі, - все це призводить до утворення в організмі утворення значно більшої кількості вільних радикалів. Це небезпечно нестабільні атоми кисню, які викликають пошкодження в клітині організму. У невеликій кількості вони утворюються під час певних процесів в організмі, наприклад, при клітинному диханні. Існують речовини антиоксиданти, які запобігають шкідливим окислювальним процесам вільних радикалів від пошкодження клітин (в тому числі і раку). Кишечник звільненій від токсинів автоматично зменшить кількість вільних радикалів. Тому важливо забезпечити щоденне вживання достатньої кількості антиканцерогенної їжі, оскільки ці продукти безумовно гальмують ріст та поширення ракових клітин - це підтвердили численні наукові дослідження. Брокколі, капуста та інші рослини з сімейства хрестоцвітних Багаті цінними гірчичними оліями (глюкозинолати), сірчисті і антиоксидантні інгредієнти яких довели свої антиканцерогенні ефекти в багатьох наукових дослідженнях. Наприклад брокколі може стимулювати утворення в організмі речовини (індол-3-карбінолу), яка не тільки запобігає раку, але й може боротися вже з існуючим раком.

Брокколі також містить сульфорафан, одна з важливих речовин боротьби з раком. Зелені листові овочі такі як: рукола, кульбаби, шпинат, капуста, савойя, швейцарський мангольд або брокколі - кожен з цих листових овочів також містить цінні поживні та життєво важливі речовини, а також важливий хлорофіл. Як гіркі речовини, так і хлорофіл має значну антиоксидантну дію і детоксикують організм. Щоб отримати перевагу від різноманіття життєво важливих речовин навіть на пару, не слід нагрівати овочі довше хвилини. Чим довше піддаються овочі термообробці, тим більше життєво важливих речовин втрачається. Ягоди - мають особливо сприятливий для здоров'я ефект, оскільки вони мають дуже високу частку захисних біофлавоноїдів. У наших організмах ці захисні речовини по-різному служать нашому здоров’ю.

Ягоди надзвичайно багаті антиоксидантами, які ефективно допомагають організму знищувати шкідливі вільні радикали. Особливо сильний антиоксидантний ефект виявляють антоціани (рослинні барвники), які містяться у великій кількості в синіх та фіолетових ягодах . Малина, ожина та полуниця малина містять велику кількість іншого потужного антиоксиданта, еллагінової кислоти. Він здатний зробити канцерогенні речовини в організмі нешкідливими, гальмувати утворення нових ракових клітин і навіть прискорити загибель клітин ракових клітин. Він також служить для захисту здорових клітин під час хіміотерапії. Підтверджений профілактичний ефект проти раку товстої кишки, а також проти вірусу папіломи, пускового механізму раку шийки матки.

Часник Свіжий сирий часник містить речовину під назвою аліцин - сполука, що містить сірку, яка походить від амінокислоти алліїну. Він не тільки надає часнику його інтенсивний смак і запах, але в першу чергу відповідає за антибактеріальну, противірусну, протигрибкову та протигрибкову дію часнику. Він має антиканцерогенну дію. Аліцин лише прикріплюється до ракових клітин, проникає в них і руйнує їх, залишаючи здорові клітини недоторканими. Це означає, що алліцин із свіжого часнику може запобігти формуванню ракових клітин та інгібувати утворення нових ракових клітин, що було підтверджено в численних наукових дослідженнях.

Куркума є однією з найбільш ефективних антиканцерогенних спецій. Це пов'язано з його унікальною діючою речовиною куркумін. Численні дослідження показали, що куркумін гальмує розмноження ракових клітин в організмі і навіть може вбивати існуючі ракові клітини. Куркумін гальмує метастази як при раку молочної залози, так і при раку передміхурової залози. Куркумін також запобігає потраплянню пухлинних клітин у кров і, таким чином, утворює метастази в будь-якому місці тіла. Куркума стримує естроген-подібний вплив залишків пестицидів у фруктах, овочах, звичайному молоці, воді та інших продуктах.

Помідори. Лікопен, що міститься в томатах, відповідає за протиракові властивості. Як інакше, ніж те, що він знову є особливо сильним антиоксидантом. Ризик раку простати зменшується майже на 30 відсотків, якщо чоловіки їдять томатні страви або продукти, що містять помідори хоча б раз на день. Лікопен є каротиноїдом і в основному міститься в оболонці. Крім усього іншого, це забезпечує яскраво-червоний колір томата. Маленькі, дозрілі на сонці помідори мають найвищу частку лікопіну.

Зелени чай. Його велика кількість протиракових поліфенолів робить зелений чай прекрасним антиканцерогенним напоєм. Один з поліфенолів,що містится, - це еллагінова кислота. Епігалокатехін-галат (коротше EGCG) - важливий поліфенол, який міститься у великій кількості в зеленому чаї EGCG має протизапальну, підсилюючу імунітет та антиканцерогенну дію. EGCG приєднується до певних клітинних рецепторів ракової клітини і атакує важливий фермент (дигідрофолатредуктаза) цієї клітини. Це запобігає росту пухлини, а також поділу клітин. Підбираючи сорти зеленого чаю, слід враховувати лише найкращі якості, оскільки вони також визначають частку речовин, що сприяють здоров’ю, що містяться в них.

Гриби використовуються в традиційній китайській медицині тисячі років. Вони виявляють противірусну, антимікробну, протизапальну та антиканцерогенну дію і здатні позитивно впливати на оточення організму і одночасно зміцнювати імунну систему. Гриб Шиітаке, гриб Кордицепс, гриб Рейші, гриб Майтаке та гриб Коріолу - одні з найвідоміших представників свого роду.

Вітамін D. Вченим вдалося продемонструвати, що вітамін D позитивно впливає на рак приблизно у 20 різних типів раку.